Var ska jag köpa mina skolböcker?

 
 
Vill du ha splitternya skolböcker? Söker du billiga begagnade böcker? Eller kanske du vill sälja dina gamla böcker?
Här listar Enärgy några av de mest användbara hemsidorna att beställa böcker från.

gybok.fi
Säljer använda och begagnade böcker. Böckerna finns i tre olika kategorier: oanvänd, använd och sliten. En oanvänd bok kommer från förlaget och du är den första att använda den. En använd bok är begagnad men är välhållen med pärmarna är i skick. En sliten bok har ofta understreckningar och kan ha sliten pärm.
Gybok.fi strävar även efter att sälja så nya utgåvor som möjligt och alla böcker har 14 dagars returrätt.
Priset går efter hur välanvänd boken är, ju mer sliten desto billigare.
Du kan även sälja dina gamla böcker till gybok.
 
skolbok.fi
På skolbok.fi kan du köpa och sälja böcker. Skillnaden mellan gybok.fi och skolbok.fi är att skolbok.fi endast fungerar som ett sorts forum. Här tar köparna och säljarna själva ansvar för sina köp och sina pengar, och skolbok.fi har inget ansvar för om du till exempel blivit lovad en bok i bra skick och i slutändan får en sliten en.
 
sets.fi
De flesta av dagens finlandssvenska skolböcker har Schildts & Söderströms som förlag. Bland annat finskaböckerna Kasvotusten och engelskaböckerna Profiles, men även många andra. I vissa ämnen kan man behöva splitternya böcker, eller det kanske till och med är ett krav. Då är det billigare att köpa böckerna direkt från förlaget än via skolan. Böckerna går att beställa från deras hemsida, och kommer oftast inom en vecka.
 
Hanna Lagerström
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback