Tips på höstlovsbestyr

Biobesök

Ta med en eller flera vänner och besök biosalongen! Oftast släpps/visas de absolut bästa filmerna nu på hösten.  Ta en titt på tillexempel Gloria och se vilka filmer som kommer att visas under höstlovsdagarna. Förhoppningsvis finner du en film som passar er.  Du kan även förbeställa om du vill vara säker på att platsen finns!

 

Ta färjan över till Umeå

Om ni vill ge er ut på lite äventyr så kan man tillexempel besöka Umeå eftersom vasafärjan mer eller mindre går alla dagar. För mer info om pris och tider så kan man besöka vasafärjans hemsida! Mer om vad du kan göra under din vistelse finner du här!

 

Ta vara på det som årstiden bjuder på

Kanske har du nu lite tid till att vistas ute, för det är nu som naturen är som vackrast! Du kan tillexempel fotografera, promenera, packa ner massa godsaker i picknickkorgen och ta en picknick tillsammans med vännerna eller familjen. Vira halsduken några extra varv runt dig så blir det alldeles mysigt och fint. Så förevigar du stunden genom att ta ett fotografi bland de färggranna löven. 

 

Film och Knytkalas

Samla alla dina favoritpersoner, ni har i förväg bestämt att alla ska ta med sig småplock och en film som personer tycker. Det blir både mysigt och personligt!

 

Regnigt och ruskigt – Vad gör det?

Det är ruskigt, mörk och regnigt. Men vad gör det? Höj mysfaktorn i rummet genom att dekorera med en drös av levande ljus, ljusslingor och kuddar. Besök biblioteket och låna böcker som du tycker verkar intressanta eller varför inte måla eller var kreativ på det sätt som du gillar. Tillred något gott att mumsa på och känn hur mysfaktorn ökar när regnet smattrar mot fönstret och du sitter inomhus i en mysig atmosfär.

 

Prova på nya recept

Vi inspireras utav de matlagningsprogram som visas på tv. Så gott men tiden finns inte riktigt till för att tillreda den mer avancerade måltid. Nu finns förhoppningsvis lite mer tid för att prova på alla dessa recept! Mer matlagningstips finner du till exempel här, här och här!

 

Gör upp mål

Höstlovet börjar närma sig sitt slut och vad passar inte då bättre än att skriva upp mål inför de kommande månaderna. Vad vill du uppnå? Det kan ha att göra med allt från skolan till att våga och livsstil. Gör upp listor, lappar och andra ting som peppar dig! Att ha roliga saker att se framemot är himla viktigt och det peppar oss oändligt mycket! Belöna dig själv - du är bra!

 

Om en vecka välkomnar vi in det erfterlängtade lovet!

 

 

Rebecca Sjöblom


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback